Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Tomātu pica

750 g tomātu,
4 olas,
125 g sīko auzu pārslu,
125 g miltu,
125 g margarīna,
sāls,
1 sīpols,
1 ķiploku daiviņa,
mazs saišķītis timiāna,
300 g skābā krējuma,
pipari,
150 g rupji sarīvēta siera,
taukvielas formas ietaukošanai

Atdala vienu olas dzeltenumu no baltuma. No auzu pārslām, miltiem, margarīna, 1/4 tējkarotes sāls, olas dzeltenuma un 3- 4 ēdamk. ūdens samīca mīklu, ko ieklāj ietaukotā tortes veidnē apm. 25 cm diametrā.
Sakarsētā cepeškrāsnī cep apm. 10 min. 200 grādu temperatūrā.
Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, tad ātri atdzesē un novelk miziņu. Sasmalcina sīpolu un ķiploku.No kāta nobrauka timiāna lapiņas.
Sajauc skābo krējumu , palikušās olas, olas baltumu, sāli, piparus un timiānu.
Uz veidnē ceptās mīklas saliek tomātus , tiem pāri - sīpolus,ķiplokus,siera,olu un krējuma masu.
Cep apm. 20 min.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Košļājamās gumijas košļāšana, griežot sīpolus, ļauj izvairīties no asarām

Pasākumi

Gaetāno Doniceti Mīlas dzēriens

Feličes Romani librets

Pirmizrāde 2009. gada 12.februārī Latvijas Nacionālajā operā
Pirmizrādes tiešraide – Latvijas Radio programmā Klasika
Iestudējums top ar AS Latvijas Balzama...