Ābolu plātsmaize

1. Mīklu izrullējiet plānā kārtā un sagrieziet taisnstūros (22x30 cm).
2. Ābolus notīriet, sagrieziet plānās šķēlītēs, pievienojiet medu, samaltos riekstus un sukādes un sajauciet.
3. Ābolu masu lieciet uz mīklas vidējās daļas, atstājot brīvas malas, kuras jāapber ar pūdercukuru.
4. Veidojiet iegriezumus pamīšus no vidus uz malām 1cm attālumā vienu no otra. Sapiniet virs pildījuma un ieziediet ar olu.
5. Cepiet pinumu 20-25min 200 grādu temperatūrā.
6. Lai pagatavotu glazūru, pūdercukuru sajauciet ar liķieri un uzkarsējiet. Gatavo pīrāgu ieziediet ar ievārījumu un cukura glazūru un pasniedziet.
26.07.2007. plkst. 10:08
19.07.2007. plkst. 21:40
09.07.2007. plkst. 14:50
21.06.2007. plkst. 21:15
21.06.2007. plkst. 16:00