Lasītāju receptes

vera 2008-07-14

Rabarberu un zemeņu dzēriens

apm. 3 l


Sastāvdaļas
2 kg sagrieztu rabarberu
3 l zemeņu
1½ l ūdens
7 dl cukura uz litru sulas
½ tējk. (ar šķipsnu) nātrija benzoāta


Notīri un rūpīgi noskalo zemenes un rabarberus.

Ieliec augļus nerūsējošā katlā un pievieno ūdeni. Uzliec vārīties un vāri 20 minūtes.

Ielej maisījumu filtra audumā un ļauj notecēties 30 minūtes.

Izmēri dzērienu un ielej to atpakaļ katlā. Pievieno 7 dl cukura uz litru dzēriena un vāri maisot 15 minūtes.

Noņem katlu no uguns. Rūpīgi nosmel putas. Izšķīdini nātrija benzoātu mazā dzēriena daudzumā un tad piejauc to klāt pārējam dzērienam.

Iepildi sulu tīrās pudelēs. Uzglabā aukstumā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 08. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par spīti stereotipiem, saldais ēdiens maltītes sākumā nemaz nav tik kaitīgs. Kā uzskata daži dietologi, torte vai kūka var nospēlēt savdabīgu antiaperitīva lomu, nomierinot „vilka apetīti”. Viss ir atkarīgs no tā, cik izsalcis esat un cik sen esat pēdējo reizi ēdis. Ja ir izlaista kāda ēdienreize, uzsāciet maltīti ar dažiem šokolādes gabaliņiem, pāris konfektēm, tortes gabaliņa, dažām karotēm ievārījuma vai saldējuma. Tas paātrinās glikozes piesātināšanos asinīs, samazinās bada sajūtu un pasargās no pārēšanās

Pasākumi

DJ KisMel klubā "Fontaine Palace"

Ieeja zēniem– 1 lvl, meitenēm bez maksas....