Skābēti kāposti armēņu gaumē

Kāpostus attīra no ārējām lapām, mazgā tekošā ūdenī un sagriež 2-4 daļās. Ķiploku sadala daiviņās, iemērc uz 1.5 stundām siltā ūdenī, pēc tam notīra. Burkānus notīra un sagriež ripiņās. Asos piparus notīra, izņem sēkliņas. Garšvielu saknes attīra no miziņas, nomazgā un sagriež 2-4 daļās. Nomazgā ķiršu lapas, mazgā bietes, notīra un sagriež plāksnītēs. Mucas apakšā liek kāpostu un ķiršu lapas, pēc tam stingrās kārtās sarīvētos kāpostus. Starp kārtām liek vienādās daļās ķiplokus, saknes, burkānu ripiņas, biešu plāksnītes un aso piparu miziņas. Augšējo dārzeņu kārtu noklāj ar kāpostu lapām, pēc tam ar audumu un pa virsu uzliek smagumu. Pēc tam dārzeņus pārlej ar atdzesētu marinādi, tā lai tā būtu 4-5 cm virs dārzeņiem.

Marinādes pagatavošana (50 kg kāpostu pagatavošanai nepieciešama 30l marinādes) - ūdeni (apmēram 29l) uzvāra, pievieno garšvielas (lauru lapas, smaržīgos piparus, sāli un kanēli), marinādi atdzesē un pārlej ar to piepildīto mucu. Mucu notur 5 diennaktis istabas temperatūrā, kamēr sākas rūgšana. Pēc tam nes aukstā vietā.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Daiga
Nesaprotu vienu lietu! Kur var uzliet tik daudz marinādes, ja kāpostu sula pati jau ir tik daudz, ka iet pāri malām! Tikko ieskābēju, bet nu jāgaida, kamēr sula samazināsies. Receptē nav teikts, ka sāls jāber kārtojot, es tomēr mazliet bēru, citādi tagad kāposti būtu galīgi bez sāls.
10.08.2009. plkst. 13:28
zigis
Jā, ko līdzīgu arī skābē tur Armēnijā. Garšo ļoti labi. Redzēju vairākus variantus, bietes gan nemanīju. Vēl var pielikt paprikas pākstis un gurķus. Pamatā ir kāposti un zaļumi. To ko armēnijā sauc par kinzu, pie mums par koriandru. Arī oregano var izaudzēt pie mums, šeit to sauc par raudeni. Es visvairāk brīnījos par dažām veselām kāpostu galviņām. Ticiet, tie tiešām garšo labi!
05.02.2008. plkst. 09:57

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Atbalsti Valmieras jaunos talantus! Ziedo Valmieras Mūzikas skolas kosmētiskajam remontam!

JCI Latvia organizē starptautisku labdarības projektu „Atbalsts Valmieras Mūzikas skolai” ar mērķi – veidot harmonisku un skaistu mācību vidi. Projekta pirmās daļas rezultātā...