Mārtiņa Sirmā Mārtiņdienas recepte (Krāsnī cepti dārzeņi)

Mārtiņa Sirmā Mārtiņdienas recepte (Krāsnī cepti dārzeņi)

Kā sagatavot:
Dārzeņus ir forši cept veselus – tie paliek sulīgi, ar dažādu faktūru: ārpuse brūngana, apcepusies, iekšpuse – bagāta vērtīgajām uzturvielām.

Nomizo sīpolus, no virspuses iegriež tos. Iegriež no virspuses arī tomātus.
Kolrābim miza jānomizo, jo tā ir cieta. Iekšpusē kolrābis ir tāds kā kartupeļa un burkāna krustojums. Nomizoto kolrābi iegriež no virspuses.

Kā pagatavot:
Lej uz cepampannas eļļu, kārto virsū sagatavotos dārzeņus, papildini dārzeņu garšu ar piemērotākajām garšvielām:
• Sīpoli labi der kopā ar rozmarīnu, tāpēc sprauž sīpolā  iekšā rozmarīnu.
• Ar kolrābi labi der  kopā lauru lapas. Sasprauž tās kolrābī.
• Tomāts lieliski sader ar baziliku, izmanto to.
Pa virsu visma uzber sāli, piparus, uzlej vēl eļļu, asumam pieliec čilli piparu (iepriekš izņem no čilli sēklas). Un tad visu – žvikts – krāsnī iekšā. Šādā veidā dārzeņi jācep gandrīz vienlīdz ilgi kā vista.

Informācijas avots: Mārtiņš Sirmais

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
paka
man arī! viņa ēdieni ir tik ņamīgi, esmu mēģinājusi gandrīz visus. nav kā tas tanne uz TV3. visur tik piemin seksu!
27.03.2011. plkst. 12:50
MAN JAU VISPāR PATīK TAS MāRTIņš ,VIņš TIK DABISKS VIENKāRšS,UN VEL LABI GATAVO!
10.11.2008. plkst. 09:00

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lauku biezpiens – viens no Jūsu sirdij noderīgākajiem produktiem, jo tajā ir maz tauku, bet daudz kalcija un olbaltumvielu

Pasākumi

„ŠONA DEJU STUDIJA” savus deju studentus sūta vasaras nometnē uz profesionālo deju skolu „Broadway Dance Center” Ņujorkā

Šī gada vasarā „Šona deju studija” vedīs savus deju studentus vasaras nometni pavadīt profesionālajā deju skolu „Broadway Dance Center” Ņujorkā. Šajā vasaras nometnē piedalīsies...