Svētku mielasts kopā ar "Fabrikas restorānu"

Svētku mielasts kopā ar "Fabrikas restorānu"

Es Jānīša māmiņai došu ziedu vainadziņu,
Viņa man sieru dos, pa lieliemi gabaliem.

"Fabrikas restorāns" atrodas Daugavas krastā, nost no pilsētas kņadas, tapēc tā šefpavārei Sandrai Birģele nepaz nav grūti iejusties Jāņu mātes lomā.

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar bekona skaidiņām

f 1.jpg - 62.07 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

Zaļie zirnīši                            
Sīpoli                              
Ķploki                         
Olīveļļa                            
Vstas buljons               
Piparu maisījums         
Saldais krējums               
Bekons kūpināts

Pagatavošana

Katlā sakarsētā olīveļļā apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.

Pievieno zaļos zirnīšus, ūdeni, vistas buljonu un piparus.

Vāra apmēram10 minūtes. Atdzesē, sablenderē.

Pirms pasniegšanas, lej katliņā, pievieno saldo krējumu un uzvāra.

Pasniedz ar cepta bekona skaidiņām un diedzētiem graudiem


Cūkas ribiņas ar medu, chilli un krāsnī ceptiem kartupeļiem

f3.jpg - 91.54 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

Cūkas ribiņas
Marinādei:
Monreāla garšviela
Ķiploki
Olīveļļa
Medus
Timiāns
Chilli pipari
Kartupeļi
Sviests
Holandes siers
Balzamiko sīpoli

Pagatavošana

Iemarinētas cūku ribiņas cep cepeškrāsni, ik pa laikam pārsmērējot ar bārbekjū mērci.

Gatavas ribiņas sagriež  gabalos, lai katram gabaliņam būtu sava ribiņa.

Kartupeli nomazgā, vidū iegriež rievu, kurā pilda sieru , satin follijā un arī cep cepeškrasnī.


Cukurotas riekstu vafeles ar saldējumu un mango mērci
                                                                       
f 4.jpg - 90.83 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

Rieksti malti: 100 g
Sviests: 100 g
Cukurs: 100 g
Piens: 2 ēd. k.
Medus sīrups: 2 ēd. k.
Milti: 1 1/2 ēd. k.
Saldējums: 160 g
Mango mērce: 30 ml
Cukurs: 50 g
Piparmētra: 5 g

Pagatavošana

Izkausē cukuru un sviestu, pieber maltos riekstus ,pienu, sīrupu, miltus, visu samaisa.

Cep 150grādos 15 minūtes

Gatavā groziņā liek saldējuma bumbas.

Siera kūka ar rabarberiem

f 2.jpg - 58.77 KB 

Nepieciešamās sastāvdaļas kūkas pamatnei

Milti: 300 g    
Cukurs: 150 g
Kakao: 90 g
Olu dzeltenumi: 6 gab.
Mīksts sviests: 225 g

Nepieciešamās sastāvdaļas pildījumam

Olas: 10 gab.
Olu baltumi: 6 gab.
Rama creme bunjor siers: 1kg
Skābs krējums: 1 kg
Rabarberi

Pagatavošana

Kūkas pamatnei domātos produktus kārtīgi samīca kopā, izveltnē un liek tortes formā.

Cep 7 minūtes 180 grādos.

Pildījumam saputo atlikušos  6 olu baltumus un vēl 10 olas, cukuru, sieru Rama creme bunjor un skābo krējumu.

Uz izceptās pamatnes liek gabaliņos sagrieztus rabarberus, pārlej ar pildījumu un cep 150 grādos 60 minūtes.

Atsevišķi pagatavo karamelizētus rabarberus - pannā izkausē cukuru un ieber sagrieztos rabarberus, karsē kamēr cukurs sabrūnē un tad pārlej kūkai. 

Receptes ievietotas sadarbībā ar "Fabrikas restorāna" šefpavāri Sandru Birģeli.

f 5.jpg - 85.51 KB 

Labu apetīti un lustīgu līgošanu!
 



Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Rūdis
Fabrika joprojām rullē!!! Tik garšīgas vakariņas un laba apkalpošana pat mūsu krīzes laikā!!!
26.01.2009. plkst. 14:05
Gina
Fabrika ir supper!
11.01.2009. plkst. 17:15
Līga
Pamēgināju izcept Siera kūku, tikai rabarberu vietā ieliku ogas, kuras tagad var dabūt, un ziniet ko, sanāca neticami garšīga kūka!!!! Vienkārši super!!!!!
20.07.2008. plkst. 20:30
KP»Redaktoriem
Man tā šķiet, ka pietrūkst Siera kūkai receptes turpinājums, vai var pārlasīt un ievietot precīzāku recepti???
08.07.2008. plkst. 10:36

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt citrusa augļus: apelsīnus, greipfrūtus, mandarīnus, citronus

Pasākumi

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī un oktobrī

9. jūnijā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī un oktobrī, kuru vidū arī trīs pirmizrādes, kā arī Jāņa Petera jubilejas koncerts un Jāņa Lūsēna...