Dīvainais sapnis

Dīvainais sapnis

Kārdinošai un neparastai Japānas kulinārijas pasaulei ir daudz gadu simtu vēsture, savas tradīcijas un paražas. Japānas vēsture krasi atšķiras no jebkuras pasaules virtuves. Tās noslēpums ir rūpīgā produktu atlasē, pasniegšanas burvestībā un attieksmē pret baudīšanas rituālu kopumā. Galveno vietu japāņu ēdienkartē, protams, ieņem zivju ēdieni. Bet rīsi vienkārši ir japāņu virtuves pamats. No vienkāršības līdz pilnībai – tā ir japāņu kulinārijas tradīcijas pazīme. Eiropieši var tikai apbrīnot neparasto un izsmalcināto suši un sašimi garšu un tikai dažs no mums aizdomāsies, ka Japānā tas ir pilnīgi loģisks savienojums – rīsi un zivis.

image007.jpg - 118.28 KBSadarbībā ar japāņu restorānu Planēta Sushi šoreiz gan tradicionālo sushi negatavosim, tāpat arī rīsi, vismaz šajā receptē, netiks izmantoti. Šoreiz gatavosim kādu ātri un viegli pagatavojamu uzkodu, kuru savās mājās pagatavot varēs ikviena saimniece.


Sastāvdaļas:

  • 130 g tīģergarneles
  • 80 g svaigs mango
  • 50 g mērce

Mērcei: Tomātu mērce, baltvīns, sojas mērce, ķiploks, sāls un pipari (mērces satāvdaļas karsē līdz vārīšanās temperatūrai).
Dekorēšanai: svaigs gurķis, burkāns, pupiņu asni, nedaudz spinātu lapu un zaļie lociņi.

Pagatavošana

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes Paredzēts 1 personai.

Smalki sagriež burkānus un gurķus, pievieno pupiņu asnus un sajauc līdz viendabīgai masai. Garneles pāris minūtes cep uz pannas, tad pievieno garenās strēmelītēs sagrieztu mango un mērci, nedaudz apcep. Uz šķīvja izklāj spinātu lapas un dārzeņu maisījumu, virsū liek apceptas garneles ar mango un rotā ar zaļajiem lociņiem.

image004.jpg - 100.76 KBRecepte tapusi sadarbībā ar Planeta Sushi šefpavāru Sergeju Ivčenko.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Interesants nosaukums!
10.08.2008. plkst. 12:49
Ольга
Отличное место для ланча, вкусного обеда, десерта и просто коктейля в кругу друзей!!! Молодцы, спасибо за восхитительную кухню и отличное обслуживание!!! Отдельное спасибо Шеф-повару, Сергею, за профессионализм и талант!!! Дальнейшего процветания.
19.06.2008. plkst. 15:10

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

Ziemassvētki tad un tagad

Ziemassvētki – laiks, kad diena ir visīsākā un nakts – visgarākā. Pēc Ziemassvētkiem saulīte sāk atgriezties un dienas stiepjas garākas....