Dīvainais sapnis

Dīvainais sapnis

Kārdinošai un neparastai Japānas kulinārijas pasaulei ir daudz gadu simtu vēsture, savas tradīcijas un paražas. Japānas vēsture krasi atšķiras no jebkuras pasaules virtuves. Tās noslēpums ir rūpīgā produktu atlasē, pasniegšanas burvestībā un attieksmē pret baudīšanas rituālu kopumā. Galveno vietu japāņu ēdienkartē, protams, ieņem zivju ēdieni. Bet rīsi vienkārši ir japāņu virtuves pamats. No vienkāršības līdz pilnībai – tā ir japāņu kulinārijas tradīcijas pazīme. Eiropieši var tikai apbrīnot neparasto un izsmalcināto suši un sašimi garšu un tikai dažs no mums aizdomāsies, ka Japānā tas ir pilnīgi loģisks savienojums – rīsi un zivis.

image007.jpg - 118.28 KBSadarbībā ar japāņu restorānu Planēta Sushi šoreiz gan tradicionālo sushi negatavosim, tāpat arī rīsi, vismaz šajā receptē, netiks izmantoti. Šoreiz gatavosim kādu ātri un viegli pagatavojamu uzkodu, kuru savās mājās pagatavot varēs ikviena saimniece.


Sastāvdaļas:

  • 130 g tīģergarneles
  • 80 g svaigs mango
  • 50 g mērce

Mērcei: Tomātu mērce, baltvīns, sojas mērce, ķiploks, sāls un pipari (mērces satāvdaļas karsē līdz vārīšanās temperatūrai).
Dekorēšanai: svaigs gurķis, burkāns, pupiņu asni, nedaudz spinātu lapu un zaļie lociņi.

Pagatavošana

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes Paredzēts 1 personai.

Smalki sagriež burkānus un gurķus, pievieno pupiņu asnus un sajauc līdz viendabīgai masai. Garneles pāris minūtes cep uz pannas, tad pievieno garenās strēmelītēs sagrieztu mango un mērci, nedaudz apcep. Uz šķīvja izklāj spinātu lapas un dārzeņu maisījumu, virsū liek apceptas garneles ar mango un rotā ar zaļajiem lociņiem.

image004.jpg - 100.76 KBRecepte tapusi sadarbībā ar Planeta Sushi šefpavāru Sergeju Ivčenko.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Interesants nosaukums!
10.08.2008. plkst. 12:49
Ольга
Отличное место для ланча, вкусного обеда, десерта и просто коктейля в кругу друзей!!! Молодцы, спасибо за восхитительную кухню и отличное обслуживание!!! Отдельное спасибо Шеф-повару, Сергею, за профессионализм и талант!!! Дальнейшего процветания.
19.06.2008. plkst. 15:10

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Novērtētas akcijas „Cēsis rudenī!” labākās fotogrāfijas

Noslēgusies Cēsu Tūrisma informācijas centra (Cēsu TIC) rīkotā foto akcija „Cēsis rudenī!” un izvērtētas labākās fotogrāfijas....