Pēcsvētku pusdienas nogurušajiem Jāņa bērniem kopā ar restorānu "Maurīcijs"

Pēcsvētku pusdienas nogurušajiem Jāņa bērniem kopā ar restorānu "Maurīcijs"

Pār gadiņu Jānīts nāca savus bērnus apraudzīt,
Vai ēduši, vai dzēruši, vai no Dieva veselība...

Kad gana daudz siera ēsts, alus dzerts un visu nakti lustīgi līgots, nākošajā dienā viegla, veselīga un garda maltīte var palīdzēt atgūt spēkus nogurušajiem līgotājiem.

Šoreiz Jāņa mātes lomā iejutusies restorāna „Maurīcijs” šefpavāres Inta Grinfelde.

Kressalātu zupa ar grauzdiņiem


1 11.jpg - 58.1 KB


Puravi: 20 g
Burkāni: 25 g
Kressalāti: 25 g
Dārzeņu buljons: 80 g
Saldais krējums: 50 g
Kartupeļi: 50 g
Jūras sāls pēc garšas

Dārzeņus vāra, līdz tie ir gatavi.

Pievieno saldo krējumu, ½  no paredzētā kressalātu daudzuma un visu samaļ blenderī viendabīgā masā.

Pasniedz ar apceptiem grauzdiņiem un svaigiem kressalātiem.

Folijā grilēta pangasija ar dārzeņiem, pildītu kartupeli ar selerijām un Racllete sieru


1 12.jpg - 70.3 KB

Pangasijas fileja: 1 gab.
Sviests: 25 g
Sviests: 25 g
Garšviela „Čurkstošā forelīte” pēc garšas
Cukini: 30 g
Paprika: 30 g
Seleriju kāti: 50 g
Vārīts kartupelis: ½ gab.
Racllete siers

Sagatavotai zivs filejai uzber garšvielas, uzliek sviesta gabaliņu sagrieztu cukini un papriku.

Tad fileju ietin folijā un cep uz grila, apmēram 5 minūtes no katras puses.

No vārīta kartupeļa izgrebj kartupeļu bumbiņas, pievieno salmiņos sagrieztus un sviestā apceptus seleriju kātus, apber ar sagrieztu sieru un apcep krāsnī, līdz paliek zeltaini brūns.

Zemeņu – rabarberu deserts ar biezpiena klimpām

1 10 m.jpg - 64.88 KB

Sastāvdaļas ķīselim
Zemenes:300 g
Rabarbari: 200 g
Cukurs: 150 g
Kartupeļu ciete: 100 g
Ūdens: 1 l

Sastāvdaļas klimpām
Biezpiens: 200 g
Olas: 1 gab.
Milti: 2 ēd. k.
Cukurs: 1 ēd. k.
Vanilīns: uz naža gala

Pagatavo viendabīgu klimpu masu.Tad no tās uz galda izrullē garenas desiņas un sagriež ar nazi slīpā leņķī, nelielos gabaliņos.

Verdošam ūdenim pievieno cukuru un vāra tajā klimpas, līdz tās uzpeld.

Uzvāra rabarberu – zemeņu ķīseli un beigās tam pievieno svaigas sablenderētas zemenes.

Klimpas liek ķīselī, desertu rotā ar piparmētras zariņu, zemeņu šķēlītēm un labības asniem.

Receptes ievietotas sadarbībā ar restorāna "Maurīcijs" šefpavāri Intu Grinfeldi. 

1 15m.jpg - 64 KB 

Labu apetīti un priecīgu līgošanu !


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 16. janvārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Uzsāks nākamā Positivus festivāla biļešu tirdzniecību

Pēc ilgākas gaidīšanas tiek uzsākta biļešu iepriekšpārdošana uz 2009.gada POSITIVUS FESTIVĀLU. Festivāls notiks 2009.gada 17. un 18.jūlijā Salacgrīvā. Baltijā lielāko mūzikas un...