Pēcsvētku pusdienas nogurušajiem Jāņa bērniem kopā ar restorānu "Maurīcijs"

Pēcsvētku pusdienas nogurušajiem Jāņa bērniem kopā ar restorānu "Maurīcijs"

Pār gadiņu Jānīts nāca savus bērnus apraudzīt,
Vai ēduši, vai dzēruši, vai no Dieva veselība...

Kad gana daudz siera ēsts, alus dzerts un visu nakti lustīgi līgots, nākošajā dienā viegla, veselīga un garda maltīte var palīdzēt atgūt spēkus nogurušajiem līgotājiem.

Šoreiz Jāņa mātes lomā iejutusies restorāna „Maurīcijs” šefpavāres Inta Grinfelde.

Kressalātu zupa ar grauzdiņiem


1 11.jpg - 58.1 KB


Puravi: 20 g
Burkāni: 25 g
Kressalāti: 25 g
Dārzeņu buljons: 80 g
Saldais krējums: 50 g
Kartupeļi: 50 g
Jūras sāls pēc garšas

Dārzeņus vāra, līdz tie ir gatavi.

Pievieno saldo krējumu, ½  no paredzētā kressalātu daudzuma un visu samaļ blenderī viendabīgā masā.

Pasniedz ar apceptiem grauzdiņiem un svaigiem kressalātiem.

Folijā grilēta pangasija ar dārzeņiem, pildītu kartupeli ar selerijām un Racllete sieru


1 12.jpg - 70.3 KB

Pangasijas fileja: 1 gab.
Sviests: 25 g
Sviests: 25 g
Garšviela „Čurkstošā forelīte” pēc garšas
Cukini: 30 g
Paprika: 30 g
Seleriju kāti: 50 g
Vārīts kartupelis: ½ gab.
Racllete siers

Sagatavotai zivs filejai uzber garšvielas, uzliek sviesta gabaliņu sagrieztu cukini un papriku.

Tad fileju ietin folijā un cep uz grila, apmēram 5 minūtes no katras puses.

No vārīta kartupeļa izgrebj kartupeļu bumbiņas, pievieno salmiņos sagrieztus un sviestā apceptus seleriju kātus, apber ar sagrieztu sieru un apcep krāsnī, līdz paliek zeltaini brūns.

Zemeņu – rabarberu deserts ar biezpiena klimpām

1 10 m.jpg - 64.88 KB

Sastāvdaļas ķīselim
Zemenes:300 g
Rabarbari: 200 g
Cukurs: 150 g
Kartupeļu ciete: 100 g
Ūdens: 1 l

Sastāvdaļas klimpām
Biezpiens: 200 g
Olas: 1 gab.
Milti: 2 ēd. k.
Cukurs: 1 ēd. k.
Vanilīns: uz naža gala

Pagatavo viendabīgu klimpu masu.Tad no tās uz galda izrullē garenas desiņas un sagriež ar nazi slīpā leņķī, nelielos gabaliņos.

Verdošam ūdenim pievieno cukuru un vāra tajā klimpas, līdz tās uzpeld.

Uzvāra rabarberu – zemeņu ķīseli un beigās tam pievieno svaigas sablenderētas zemenes.

Klimpas liek ķīselī, desertu rotā ar piparmētras zariņu, zemeņu šķēlītēm un labības asniem.

Receptes ievietotas sadarbībā ar restorāna "Maurīcijs" šefpavāri Intu Grinfeldi. 

1 15m.jpg - 64 KB 

Labu apetīti un priecīgu līgošanu !


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

Zaļā gaisma Artūram

Šodien mūzikas izdevniecības “Platforma Music” pārstāvji atgriezās no starptautiskā mūzikas gadatirgus “Midem” Kannās, kur britu producents Čārlzs Foskets risināja sarunas par...