Cūkas cepetis ar kanēļa - medus garoziņu pasniegts ar cukini, papriku un austersēņu terīni, karamelizētiem āboliem un ābolu - mārrtutku mērci

Cūkas  cepetis ar kanēļa - medus garoziņu pasniegts ar cukini, papriku un austersēņu terīni, karamelizētiem āboliem un ābolu - mārrtutku mērci

Marinādes pagatavošana

Sinepes, medu, eļļu un  sāli samaisa. Maisījumu pārklāj pāri karbonādei. Pa virsu uzkaisa kanēli un iesprauž krustnagliņas. Cep 180 grādu temperatūrā 120 minūtes (2 stundas).

Cukini, paprikas un austersēņu terīne

Cukini sagriež ripiņās. Papriku arī sagriež. Austersēnes atdala no saknes.

Minētās sastādaļas uz pannas cep sviestā, uzberot pa virsu sāli un piparus.

Karamelizēti āboli

Lielas ābolu šķēles cep sviestā, pievieno kļavu sīrupu un kanēli. Ja nav kļavu sīrups, var pievienot arī mežrozīšu sīrupu. Cep apmēram 2 minūtes.

Ābolu - mārrutku mērce

Ņem skābu, zaļu ābolu. Nomizo no tā mizu un sarīvē. Ieteicams izspiest sulu, jo šķidrumu mums nevajadzēs.

Ņem 100 g skābo krējumu un 100 g majonēzi, samaisa. Pievieno 1 laima sulu, sāli, piparus un 50 g mārrutkus, nedaudz tobasco vai čili.

Visu kārto un šķīvja.

Recepte tapusi darabībā ar restorānu "Steiku haoss" un tā šefpavāru Raimondu Tempelfeldu.

steiki2.jpg - 65.63 KB

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lielākais kabacis pasaulē svēra vairāk kā 65 kg

Pasākumi

Tagad LNMM var noskatīties režisora Pētera Krilova dokumentālo filmu par GUSTAVU KLUCI

No 2009.gada 3.jūnija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, Gustava Kluča kabinetā tiek demonstrēta režisora Pētera Krilova dokumentālā filma „Klucis – nepareizais latvietis”....