Malvasia

Malvasia

Malvasia patiesībā ir vīnogu dzimta ar vairākām šķirnēm, ieskaitot Malvasia Bianca un Malvasia Nera. Visplašāk izmantotā ir Malvasia Bianca, no kuras ražo dažādus vīnus, sākot no ļoti sausiem un beidzot ar ļoti saldiem.

Tomēr jebkuram vīnu paveidam raksturīgi bumbieru un garšvielu aromāti, un tiem ir bagātīgas augļu garšas buķetes. Dažos gadījumos Malvasia tiek izmantotas, lai pagatavotu garšas ziņā ļoti bagātīgus deserta vīnus (vīnogas pirms saspiešanas tiek kaltētas). Šī metode ļauj panākt augstāku cukuru un garšu koncentrāciju, jo kaltēšanas laikā no ogām izgaro ūdens.

Malvasia pārsvarā tiek stādīta Itālijā, tomēr arī citur pasaulē šķirne ir iecienīta. Vislabāk vīnogulāji aug vietās, kur tiem viegli piekļūst saule, un kur ir laba augsne. Malvasia vīni (izņemot pieminētos deserta vīnus) ilgi neuzglabājas, tāpēc tos vajadzētu patērēt drīz vien pēc izgatavošanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mikipele, paej malā :) Napa ieleja (slavena vīna audzēšanas vieta ASV, Kalifornijā) ir pārspējusi Disnejlendu pēc to apmeklējošo tūristu skaita – vidēji gadā 5,5 miljoni

Pasākumi

KARSTIE ZIEMEĻI – jaunās dramaturģijas lasījumu mēnesis Rīgā

Teātris United Intimacy rīko ziemeļu dramaturģijas mēnesi, piedāvājot publikas uzmanībai četrus izcilus mūsdienu dramaturgus. Publikai katru nedēļu būs iespēja kopīgi iepazīt pa...