Malvasia

Malvasia

Malvasia patiesībā ir vīnogu dzimta ar vairākām šķirnēm, ieskaitot Malvasia Bianca un Malvasia Nera. Visplašāk izmantotā ir Malvasia Bianca, no kuras ražo dažādus vīnus, sākot no ļoti sausiem un beidzot ar ļoti saldiem.

Tomēr jebkuram vīnu paveidam raksturīgi bumbieru un garšvielu aromāti, un tiem ir bagātīgas augļu garšas buķetes. Dažos gadījumos Malvasia tiek izmantotas, lai pagatavotu garšas ziņā ļoti bagātīgus deserta vīnus (vīnogas pirms saspiešanas tiek kaltētas). Šī metode ļauj panākt augstāku cukuru un garšu koncentrāciju, jo kaltēšanas laikā no ogām izgaro ūdens.

Malvasia pārsvarā tiek stādīta Itālijā, tomēr arī citur pasaulē šķirne ir iecienīta. Vislabāk vīnogulāji aug vietās, kur tiem viegli piekļūst saule, un kur ir laba augsne. Malvasia vīni (izņemot pieminētos deserta vīnus) ilgi neuzglabājas, tāpēc tos vajadzētu patērēt drīz vien pēc izgatavošanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. aprīlī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

1960.gadā sarkanie vīni bija vispārdotākie ar 75% tirgus daļu. Tagad šī daļa ir nokritusi līdz 15 %

Pasākumi

Madonna izdod savu garšīgāko albumu

13.maijā mūzikas izdevniecības Warner Bros apgādā klajā nāca pasaules popmūzikas dīvas nr.1 Madonnas jaunākais studijas albums “Hard Candy”....