Malvasia

Malvasia

Malvasia patiesībā ir vīnogu dzimta ar vairākām šķirnēm, ieskaitot Malvasia Bianca un Malvasia Nera. Visplašāk izmantotā ir Malvasia Bianca, no kuras ražo dažādus vīnus, sākot no ļoti sausiem un beidzot ar ļoti saldiem.

Tomēr jebkuram vīnu paveidam raksturīgi bumbieru un garšvielu aromāti, un tiem ir bagātīgas augļu garšas buķetes. Dažos gadījumos Malvasia tiek izmantotas, lai pagatavotu garšas ziņā ļoti bagātīgus deserta vīnus (vīnogas pirms saspiešanas tiek kaltētas). Šī metode ļauj panākt augstāku cukuru un garšu koncentrāciju, jo kaltēšanas laikā no ogām izgaro ūdens.

Malvasia pārsvarā tiek stādīta Itālijā, tomēr arī citur pasaulē šķirne ir iecienīta. Vislabāk vīnogulāji aug vietās, kur tiem viegli piekļūst saule, un kur ir laba augsne. Malvasia vīni (izņemot pieminētos deserta vīnus) ilgi neuzglabājas, tāpēc tos vajadzētu patērēt drīz vien pēc izgatavošanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kas ir terroir? Tas ir franču izteiciens, ar ko apzīmē unikalitāti vīnam, ko ražo no noteiktā zemes apgabalā audzētām vīnogām. Tas ietver vīnogu augšanas vidi – klimatu, augsni, augstumu utt. – tā rezultātā ietekmējot vīna raksturu. Terroir dēļ visi pasaules lieliskie vienas vīna darītavas vīni praktiski ir neatkārtojami

Pasākumi

Akcija "Gribi satikt Akon un Snoop Dogg?Piedalies!" noslēgusies

Sveiks, lasītāj!Šajā gadā, kad Latviju apciemo tik daudz slavenu mākslinieku, arī portāls IrLaiks.lv ir uz mūzikas "viļņa".Esam sagatavojuši jaunu pārsteigumu un izaicinājumu tieši Tev... ...