Malvasia

Malvasia

Malvasia patiesībā ir vīnogu dzimta ar vairākām šķirnēm, ieskaitot Malvasia Bianca un Malvasia Nera. Visplašāk izmantotā ir Malvasia Bianca, no kuras ražo dažādus vīnus, sākot no ļoti sausiem un beidzot ar ļoti saldiem.

Tomēr jebkuram vīnu paveidam raksturīgi bumbieru un garšvielu aromāti, un tiem ir bagātīgas augļu garšas buķetes. Dažos gadījumos Malvasia tiek izmantotas, lai pagatavotu garšas ziņā ļoti bagātīgus deserta vīnus (vīnogas pirms saspiešanas tiek kaltētas). Šī metode ļauj panākt augstāku cukuru un garšu koncentrāciju, jo kaltēšanas laikā no ogām izgaro ūdens.

Malvasia pārsvarā tiek stādīta Itālijā, tomēr arī citur pasaulē šķirne ir iecienīta. Vislabāk vīnogulāji aug vietās, kur tiem viegli piekļūst saule, un kur ir laba augsne. Malvasia vīni (izņemot pieminētos deserta vīnus) ilgi neuzglabājas, tāpēc tos vajadzētu patērēt drīz vien pēc izgatavošanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Vīna glāzei nekad nevajadzētu būt pilnākai par pusi. Iemesls tam ir tāpēc, lai vīnu varētu paskalināt glāzē, lai atbrīvotu tā garšu

Pasākumi

Jomas ielas atklāšanas svētkos Andrejs Hermlins un „Swing Dance Orchestra” no Vācijas!

Jomas ielas svētku atklāšanas koncerts notiks jau sestdien, 4. jūlijā, kad Dzintaru koncertzālē uzstāsies par svinga karali dēvētais Andrejs Hermlins un „Swing Dance Orchestra” no...