Verdicchio

Verdicchio

Verdicchio ir vīnogu šķine Itālijā, no kuras gatavo tāda paša nosaukuma vīnus. Vīnogas ātri nogatavojas un tām ir augsta skābuma pakāpe. Pārsvarā tās audzē Itālijas centrālajā daļā, kur meklējami šo vīnogulāji pirmsākumi. Ogas ir dzelteni zaļā krāsā. Vislabāk vīnogulāji jūtas sausās augsnēs, kas veidotas no smiltīm un kaļķakmens. Verdicchio vīni pēc nokrāsas ir gaiši dzeltenzaļi, un tiem ir izmalcināta garšas buķete. Tiem raksturīga laba struktūra ar izcili spēcīgām garšas nokrāsām, tie ir spirdzinoši un ar viegli rūgtenu pēcgaršu. Vislabāk tos lietot pirmos divus gadus pēc izgatavošanas. Vairumos Verdicchio vīnu ir izmantoti 15% citu vīnogu piemaisījumi, no kuriem plašāk izmantotās ir Trebbiano un Malvasia vīnogas.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
ui, rugtas nemiilu
04.11.2007. plkst. 16:46

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Termins ”Blanc de Noir” ir attiecināms uz baltajiem vīniem, kas pagatavoti no sarkanajām/melnajām vīnogām

Pasākumi

LKC folkloras kopas„Dzīsme” jubilejas koncerts

1989. gadā kora mūzikas iedvesmotāja Terēzija Broka, tautasdziesmu mīlošus cilvēkus sapulcināja kopā un izveidoja kolektīvu “Dzīsme”. Folkloras kopas debija notika Latgales novada...