Vīna saderības, pasniegšanas un lietošanas viltībiņas

Vīna saderības, pasniegšanas un lietošanas viltībiņas

Ja Tev gaidāma smalka ballīte vai esi nolēmis draugus pārsteigt ar ko īpašu, piedāvājam Tev iepazīties ar šīm nelielajām „viltībiņām”, lai draugi, radi, paziņas vai darba kolēģi spētu novērtēt Tavu izsmalcināto dabu.

Tālāk tiek dots neliels ieskats par to, lai Tev viss izdotos. Ja galdā esi nolēmis likt kādu konkrētu vīnu, pirms tam ieskatieties šajos padomos.

Sausie baltie vīni
Vēlams lietot ar: atturīgi vircotiem zivju, putnu, teļa un cūkas gaļas ēdieniem
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 8 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: baltvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes

Pussausie baltvīni
Vēlams lietot: pie garšvielām bagātiem zivju, putnu un teļa gaļas ēdieniem
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 8 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: baltvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes

Dzirkstošie putojošie vīni
Šampanietis ir universāls dzēriens, ko var baudīt pirms maltītes, ar maltīti, pēc maltītes, bez maltītes.
Sausais šampanietis lieliski papildina jebkuru smalku, ne pārāk vircotu ēdienu. Saldais šampanietis labi papildina jebkuru smalku saldo ēdienu
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 4 – 8 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: divu veidu pokāli - konusveida un lēzenie jeb zvanveidīgie
Dzēriena saturs glāzē: 1/3 - 2/3glāzes (ap 100 grami)

Dzirkstošie vīni (sarkani, rozā, balti)
Servē jebkurā laikā, ar maltīti vai bez tās
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 6 – 10 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: dzirkstošā vīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 1/3glāzes

Saldie baltvīni
Vēlams lietot ar: augļiem( īpaši āboliem, pārgataviem bumbieriem un melonēm), saldajiem ēdieniem un Rokforas sieru
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 6 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: baltvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes

Šerijs
Sausais šerijs labi papildina pirmsmaltītes uzkodas, kā arī uzlabo zupas garšu. Saldais šerijs labi garšo kopā ar šokolādi un riekstiem.
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: Sauso šeriju servē atvesinātu, saldo – istabas temperatūrā.
Glāze dzēriena pasniegšanai: šerija glāze
Dzēriena saturs glāzē: 50 grami

Sārtvīns
Vēlams lietot: pie agrām pusdienām vai viegliem un ne pārāk vircotiem vasaras ēdieniem
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 8 – 10 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: sarkanvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes

Pussausie sarkanvīni, vieglie sausie sarkanvīni
Baudāmi gan pie agrām vai vasaras pusdienām, gan pie maltītem, kur pasniedz bifšteku un cūkgaļas karbonādes, pie teļa, cūkas vai putna gaļas jebkurā sarkanā mērcē, pie cepta cāļa, pie aukstiem liellopu gaļas uzgriežamajiem un pie siera, ko servē pirms vakariņām
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra:10 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: sarkanvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes

Saldie sarkanvīni. Portvīns
Vēlams lietot ar: Čedaras un citiem asiem sieriem, riekstiem un augļiem, īpaši aprikozēm
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: līdz 14 – 16 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: portvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 50 grami

Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
alice volta
Aizdevumi privatpersonam jus, kas velas sanemt kreditu, lai atrisinatu savas problemas. Šeit ir risinajums: atrs, uzticams aizdevumu tiešs un drošs. tikai 72 stundas. - iegadajoties automašinu; Maja; dzivoklis; - investicijas; radišana, uznemumu un citu atri sazinaties ar aizdeveju Alice Volta gut labumu. sazinieties ar e-pastu: alicevolta9@gmail.com
01.08.2017. plkst. 20:25
Madara
Raksta autoram vajadzētu vismaz zināt to,ka šampanieti NEDRĪKST saukt par dzirkstošo vīnu, jo kā zināms, tad šampanietis tiek gatavots TIKAI un VIENĪGI Francijā Šampaņas apgabalā, bet dzirkstošo vīnu ražo visā pārējā pasaulē!!!!!
14.01.2013. plkst. 19:52
osiitis
nuuuu,,, kas taas par muuljkjibam :D wiss pilnigi aplami :D
16.02.2012. plkst. 00:52
edgars
Pedejos meeslus te raksta
31.01.2010. plkst. 23:53
pvn
nebūtu slikti, ja parādītu, kādas izskatās baltvīna un sarkanvīna glāzes.
03.08.2009. plkst. 14:38

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2017. gada 23. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Dziedātājam Mikam Saulītim uzradies kvēls pielūdzējs

Jau mēnesi muzikālais restorāns Dejavu (Brīvības iela 151, ieeja no Cēsu ielas) piedāvā saviem apmeklētājiem ceturtdienās baudīt kāda mākslinieka uzstāšanos. Līdz šim muzikālā...