Dzērieni un uzkodas - kas ar ko sader?

Dzērieni un uzkodas - kas ar ko sader?

Būtībā, dzērienu un uzkodu kombinēšana ir gaumes lieta. Taču ilgajā dzērienu lietošanas vēsturē izveidojušās tradīcijas jācenšas respektēt. Tām pamatā ir ēdienu un dzērienu veiksmīga saskaņošana, kā rezultātā iespējams izbaudīt patiesi lielisku maltīti. Ieskatam daži padomi.

Alus
Pasniegšanas temperatūra: 8-10oC
Uzkodas: pelēkā maize ar šķiņķi, žāvētu desu, žāvētām zivīm, cūku speķi, stipriem sieriem. Rupjmaize, rolmopši, galerts ar sīpoliem un etiķi, ķimeņmaizītes, karsta gaļa ar sinepēm un sīpoliem, karstas desiņas, sālsstandziņas, krekeri.

Baltvīns, sausaiswhite-wine-web[1](1).jpg - 44.49 KB
Pasniegšanas temperatūra: 9-12oC
Uzkodas: sīkas maizītes ar sieru, siera pastētes, panētas un ceptas siera šķēles, marinētas sēnes, sīkas maizītes, sīkas maizītes ar žāvētām zivīm, krekeri, sālsstandziņas.

Baltvīns, pussaldais
Pasniegšanas temperatūra: 12oC
Uzkodas: baltmaize ar ziežamu maigu sieru, ienākušies bumbieri, pildīti ar siera krēmu, maigi siera cepumi, ienākušies āboli.

Sarkanvīns, sausais
Pasniegšanas temperatūra: 14oC
Uzkodas: siera gabaliņi uz irbuļiem, Rokrofa siers, pastētes ar sēņu krēmu, kartupeļu čipsi, sālītas mandeles un sālīti rieksti, valrieksti, krekeri, sālsstandziņas, svaiga baltmaize.

Sarkanvīns, maigsred+wine_1096_18670982_0_0_4788_300.jpg - 18.81 KB
Pasniegšanas temperatūra: 16-18oC
Uzkodas: baltmaize ar maigu sieru, nesālīti lazdu, zemes un valrieksti, ienākušies saldi āboli.

Desertvīns, sausais
Pasniegšanas temperatūra: 14-16oC
Uzkodas: lazdu rieksti un valrieksti, olīvas, krekeri, sālsstandziņas.

Desertvīns, saldais
Pasniegšanas temperatūra: 14-16oC
Uzkodas: smalki tējas cepumi, kēksi, smilšu cepumi, smilšu torte, āboli, bumbieri, šokolāde (ne rūgtā).

Šampanietis, sausaischampagne.jpg - 16.21 KB
Pasniegšanas temperatūra: 6oC
Uzkodas: sālsstandziņas, krekeri, sālītas mandeles, sālīti rieksti.

Šampanietis, pussausais
Pasniegšanas temperatūra: 6-8oC
Uzkodas: krekeri, siera cepumi, dažādi vieglie cepumi.

Šampanietis saldais
Pasniegšanas temperatūra: 8oC
Uzkodas: pasniedz bez piedevām vai ar augļiem.

DegvīnsGlass+of+water_898_18240342_0_0_4002183_300.jpg - 18.16 KB
Pasniegšanas temperatūra: 4-6oC
Uzkodas: maizītes ar siļķēm, ķilavām, žāvētām siļķēm, svaigas sīpolu šķēles, marinēti pērļu sīpoli, šķiņķis, speķis, žāvētas desas, vārīta vai žāvēta gaļa ar sinepēm, marinēti ķirbji vai sarkanās bietes.

Kokteiļi, asie
Pasniegšanas temperatūra: 4oC
Uzkodas: marinēti pērļu sīpoli, olīvas, sālītas mandeles, sālīti rieksti, krekeri, sālsstandziņas, kartupeļu čipsi.

Kokteiļi, maigie
Pasniegšanas temperatūra: 4oC
Uzkodas: dažādi nesālīti rieksti, mandeles.

Konjakskonjaks.jpg - 32 KB
Pasniegšanas temperatūra: 18-20oC
Uzkodas: melna kafija, citrons.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Izstāde „Bērns ar eņģeli devās ceļā...”

No 15. aprīļa līdz 16. maijam Latgales Kultūrvēstures muzeja Izstāžu nama Mazajā zālē (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) skatāma J.Soikāna Ludzas mākslas skolas (JSLMS) audzēkņu...