Pāris interesanti dzērieni, kas tev jāizmēģina

Pāris interesanti dzērieni, kas tev jāizmēģina

Piparmētru kakao

2 ēdamkarotes kakao sajauc ar pusglāzi vāroša ūdens, pielej nedaudz stipras piparmētru tējas, vāra, līdz šķidrums kļūst biezāks.
Pievieno 1 glāzi piena un cukura pēc garšas. Uzvāra. Atdzesē. Var pielikt ledus gabaliņus.

Piena dzēriens ar aveņu sulu

1 l vārīts atdzesēts piens, ¼ - ½ l aveņu sula, cukurs pēc vajadzības

Pienu sajauc ar aveņu sulu, pievieno cukuru un labi atdzesē.
Līdzīgi gatavo dzērienu ar citām (jāņogu, zemeņu, aprikozu, persiku u.c.) sulām. Piena vietā var ņemt saldu 10% krējumu. Pasniedz mazās glāzītēs pie cepumiem.

Rūgušpiena dzēriens ungāru gaumē

1 l svaigs, auksts rūgušpiens, loki, dilles, nedaudz sāls

Rūgušpienu labi sakuļ. Pievieno pēc patikas sāli (ļoti nedaudz), dilles, lokus. Lieto pie dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.

Rupjmaizes alus

600 g sakaltēta rupjmaize, 300 g kaltētas ābolu mizas (ja nav ābolu mizas ņem 1 kg maizes), 8 – 10 l ūdens, 25 g raugs, 15 g apiņi, 600 g cukurs

Sagrieztu maizi cepeškrāsnī apgrauzdē gaiši brūnu. Maizi un ābolu mizas liek emaljētā traukā, pārlej ar vārošu ūdeni, pieliek citronu vai apelsīna miziņas. Trauku aizvāko. Pēc 10 stundām caur marli izkāš. Apiņiem uzlej 1 glāzi ūdens un vāra 20 minūtes, izkāš, pielej alum. Pievieno cukuru un raugu, raudzē 24 stundas. Putas nosmeļ. Pilda pudelēs, uzglabā vēsā vietā. Norūgušam alum var pēc patikas pievienot medu.

Saules dzēriens

2 l degvīns, 1 l ķiršu (aveņu) sula, 50 g krustnagliņas, 50 g žāvētas plūmes (bez kauliņiem un dūmu piegaršas)

Degvīnu sajauc ar ķiršu sulu un stipri sakuļ. Pieliek krustnagliņas un plūmes. Lej platkaklainās pudelēs, stingri nosien ar celofāna papīru. Uzglabā siltā vietā. Pēc nedēļas atdzesētu lieto.

Citrona degvīns

Citrona miziņa, 1 l degvīns, 2 tējk. cukurs

Sagrieztai citrona miziņai uzlej degvīnu, pieber cukuru; pudeli skalojot, cukuru izkausē. Pēc 3 – 4 dienām piltuvē ieliek vati un degvīnu izkāš.
Dzelteno citrona miziņu var savārīt ar cukuru un ūdeni, izkāst un liet pie degvīna pēc vajadzības. Otrā dienā lietojams. Jo ilgāk uzglabā, jo garšīgāks. Līdzīgi gatavo degvīnu ar apelsīna miziņām.

 

 

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

1920.gadā Kalifornijā atradās 700 vīna darītavu

Pasākumi

Grupa Gain Fast izdod albumu un beidz pastāvēt

20.novembrī ar prezentāciju Latvijas Universitātes observatorijā klajā nāca grupas Gain Fast otrais studijas albums “Tas Nav No Zemes Šīs” un jau šo trešdien, 26. novembrī, paredzēts...