Ananāsu dzērieni

Ananāss satur daudz C vitamīna, kas uzlabo koncentrēšanās spējas un stiprina imunitāti. Ananāsu īpaši iesaka lietot uzturā radošo profesiju pārstāvjiem – tiem, kuriem ikdienā svarīgi saglabāt atmiņā apjomīgus tekstus vai lielu daudzumu nošu zīmju. Turklāt atšķirībā no vīnogām ananāss ir mazkaloriju produkts.
Lūk, kādus dzērienus var pagatavot no šī eksotiskā augļa:
Ananāsu dzēriens
Nepieciešamās sastāvdaļas (1 personai)
½ glāze ananāsu sula, 1 ēd.k. citronu sīrups, 1/3 glāze gāzēts ūdens, 1 kubiņš pārtikas ledus
Pagatavošana
Augstā glāzē ielej ananāsu sulu, citronu sīrupu un gāzētu ūdeni. Dzērienu tūlīt pasniedz, pievienojot tam ledus kubiņus.
Ananāsu dzēriens ar olas dzeltenumu
Nepieciešamās sastāvdaļas (1 personai)
¼ glāze ananāsu sula, ½ glāze citronu morss, 1 olas dzeltenums, 2 – 3 kubiņš pārtikas ledus
Citronu morss – traukā ieliek aukstu ūdeni (1l) un izšķīdina tajā cukuru (1 glāze). Vienam citronam un vēl puscitronam izspiež sulu un ielej traukā, pieliek nedaudz citrona miziņu. Traukam uzliek vāku un ieliek ledusskapī uz 2- 3 stundām. Atlikušo citrona pusi sagriež ripiņās. Gatavo dzērienu izkāš. Dzērienu pasniedzot, tajā ieliek citrona ripiņu.
Šeikerī ieliek olas dzeltenumu, ielej ananāsu sulu, citrona morsu, pieliek ledus kubiņus, pēc tam ātri samaisa, lai maisījums labi putotu.
Dzērienu izkāš pokālā vai glāzē un tūlīt pasniedz.
Dzēriens „Spīgulis”
Nepieciešamās sastāvdaļas (1 personai)
¼ glāze ananāsu sula, 1 ēd.k. apelsīnu sīrups, 1 olas dzeltenums, ¼ glāze karsts pasterizēts piens
Pagatavošana
Iepriekš labi sasildītā pokālā vai punša glāzē ieliek olas dzeltenumu, samaisa vispirms ar ananāsu sulu, pielej apelsīnu sīrupu un vēlreiz izmaisa, bet pēc tam, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pielej karstu pienu.
Deserta dzēriens „Ananāsu krēms”
Nepieciešamās sastāvdaļas (1 personai)
¼ glāze ananāsu sula, 1 ananāsa ripiņa, 1 ābols, 1 citrons, ½ glāze pasterizēts piens
Pagatavošana
Ananāsa ripiņu sagriež nelielos gabaliņos, ābolu – nelielās daiviņās un visu ieliek mikserī. Izspiež citronu un mikserī ielej citrona sulu, ananāsu sulu, pienu un kuļ 2 minūtes. Dzērienu pasniedz tūlīt. Virsū var likt putukrējumu.
Šo dzērienu ieteicams pasniegt ar cepumiem.
Saldējuma dzēriens „Dija”
Nepieciešamās sastāvdaļas (1 personai)
1 ēd.k. ananāsu sula, 50 g krējuma saldējums, 50 g ananāsi, ½ glāze limonāde
Pagatavošana
Augstā pokālā vai glāzē ieliek krējuma saldējumu, ielej ananāsu sulu, pieliek nelielos kubiņos sagrieztu ananāsu un pārlej ar limonādi. Saldējuma dzērienu nesamaisa.
Ananāsu fizs
Nepieciešamās sastāvdaļas (1 personai)
¼ glāze ananāsu sula, 1 citrons, 1 olas baltums. 2kubiņi pārtikas ledus, 1/3 glāze gāzēts ūdens
Pagatavošana
Šeikerī liek olas baltumu, ielej ananāsu sulu, izspiež citronu un ielej citronu sulu, pieliek ledus kubiņus un maisa 2 minūtes, lai maisījumu labi saputotu. Pēc tam izkāš glāzē vai pokālā un pielej gāzēto ūdeni. Dzērienu tūlīt pasniedz.
Havajas šerberts
Nepieciešamās sastāvdaļas (1 personai)
2 ēd.k. ananāsu sula, 50 g zemeņu saldējums, 1 olas dzeltenums, 2 tējk. citronu sīrups, ½ glāze auksts pasterizēts piens
Pagatavošana
Glāzē vai pokālā ieliek saldējumu, pēc tam ielej mikserī sakulto ananāsu sulas, olas dzeltenuma, citrona sīrupu un auksta piena maisījumu. Šerbetu nesamaisa.
19.07.2019. plkst. 18:26
02.07.2019. plkst. 14:12
23.09.2017. plkst. 19:10
01.08.2017. plkst. 20:26
18.08.2013. plkst. 01:05