Kafija

Šķīstošā kafija

Šķīstošā kafija (1)


Mūsdienās cilvēki patērē salīdzinoši daudz šķīstošās kafijas, taču ikviens īsts kafijas cienītājs atdzīs, ka tā nestāv ne tuvu īstai pupiņu kafijai. Protams, neviena šķīstošā kafija negaršo ne uz pusi tik labi kā no svaigi samaltām grauzdētām pupiņām gatavots...

Kafija dažādu tautu gaumē

Kafija dažādu tautu gaumē (2)

Visiem, kam garšo kafija, piedāvājam iepazīties ar dažām receptēm, kas aizgūtas no tuvām un ne tik tuvām zemēm.

Kafija arābu gaumē
1 tase saldas mokas kafijas
pa vienai ēdamkarotei ledus gabaliņu un konjaka
Glāzē ieliek ledus gabaliņus, pārlej ar konjaku, pievieno kafiju, ieliek...

Kafijas kokteiļi

Kafijas kokteiļi (3)

„Vecam kungam viena kafijas tase tas pats, kas vecai mājai jaunas stenderes – tā viņu stiprina un notur taisni:, tā teikts kādā franču sakāmvārdā. 18.g.s franču diplomāts Taleirāns, raksturojot kafiju, teicis, ka tai jābūt „melnai kā velnam, karstai kā ellei, īstai kā...

Šis gardais kapučino

Šis gardais kapučino (4)

Kapučino kafija nāk no saulainās Itālijas. Dzēriena nosaukums radies no sena katoļu mūku - kapucīnu ordeņa. Tie dzēra kafiju ar pienu un ievēroja, ka pienu ielejot izveidojas garšīgas putiņas.

Kapučīno ir uz espresso bāzes veidots kafijas dzēriens, kas sastāv no espresso,...

Bezkofeīna kafija

Bezkofeīna kafija (1)


Ir svarīgi atzīmēt, ka kafija bez kofeīna neeksistē! Šķīstošās „bezkofeīna” kafijas tasē ir 8.6-13,9 mg kofeīna. Maltās „bezkofeīna” kafijas tasē ir 12-13,4 mg kofeīna un parastās šķīstošās kafijas tasē - 85 mg kofeīna. Pat nelielas kofeīna devas ietekmē sirds...

Kafijas aizvietotāji

Kafijas aizvietotāji (4)

Jau no seniem laikiem ir bijuši mēģinājumi aizstāt dabisko kafiju ar daudzu kultūraugu un savvaļas augu sēklām, lapām, augļiem, stiebriem, saknēm. 1790. gadā parādījās cigoriņu kafija, bet nedaudz vēlāk arī zīļu, miežu, kastaņu, rudzu un citu augu dzērieni. Sākotnēji šie...

Šis un tas par kafiju

Šis un tas par kafiju (10)

Kafijas glabāšana Kafijas kvalitātes baudīšanai vissvarīgākais ir nodrošināt, lai tā iespējami ilgi saglabātos svaiga. Iepakojumu pēc atvēršanas atkal cieši jāaizver (izspriežot lieko gaisu), jāievieto hermētiski noslēgtā traukā un jāglabā ledusskapī. Tā jūs saglabāsiet...

Īru kafija – zaļās salas mūžzaļais simbols

Īru kafija – zaļās salas mūžzaļais simbols (4)

Īstas īru kafijas sastāvdaļa ir ugunsizturīgas īru kafijas glāzes, kam uz kājiņas ir Īrijas simbols, - āboliņa lapa. Šīs glāzes pirms ceremonijas tiek piepildītas ar karstu ūdeni.

Īru kafijas pagatavošanā ir svarīgi, lai viskija un kafijas maisījums nesajauktos ar krējumu....

Kafijas rašanās vēsture

Kafijas rašanās vēsture (7)

Vēsture stāsta, ka kafija tik atklāta apmēram 9.-11.gadsimtā vienā no Etiopijas provincēm – Kaffā. Tomēr pats vārds „kafija”, kā tas pirmajā brīdī varētu šķist, nav radies no Kaffas provinces nosaukuma. Tas ir cēlies no senarābu vārda „Qahwah”, kas nozīmē...

Kafija – versijas un fakti

Kafija – versijas un fakti (2)

Kafija aptver visas mūsu dzīves puses - sākot ar rīta „pamodinošo” tasīti, kafijas pārtraukumu, lai atdzīvinātu darbu, draudzīgas sarunas pie kafijas un kūkām. Kafija ir dzēriens, kas kalpo par iemeslu daudzām patīkamām tikšanās reizēm - ar draugiem, ar ģimeni un vienkārši...

Kafija cilvēku dara možu

Kafija cilvēku dara možu (2)


Kafija veicina gremošanas procesus un, lietota bez piena un cukura, nesatur kalorijas. Ārsti kafiju iesaka organisma pārslodzes gadījumos. Apsaldēšanās un ķermeņa pārmērīgas atdzišanas gadījumā tase karstas kafijas uzmundrinās, dos enerģiju, spēku un siltumu. Kafijas malks...

Kafijas piedevas un aizstājēji

Kafijas piedevas un aizstājēji (2)

Vislabāk kafijas garšu izjūt to lietojot bez piedevām, cukura un alkohola. Gadu gaitā kafijai tikušas pievienotas dažādas vielas. Lielākoties ekonomijas dēļ tā tikusi aizstāta ar citām izejvielām. Līdz pat šai dienai daudziem cilvēkiem, it sevišķi Francijā, patīk rūgta...

Iesāc rītu ar ķiršu kafiju!

Iesāc rītu ar ķiršu kafiju! (3)

Vēlies, lai šis rīts iesākas nedaudz savādāk kā citi? Izmēģini šo!

Nepieciešamās sastāvdaļas:
200 g svaigi uzlietas kafijas4 ēd.k. šokolādes sīrupa2 ēd.k. ķiršu kompota šķidruma¼ tases saputota putukrējuma1 ēd.k. Sasmalcinātas šokolādesDivi ķirši (kompota vai...

Kafijas pasniegšana

Kafijas pasniegšana (2)


Kafiju var dzert gan ikdienā, gan svētkos, to var lietot kā vasarā, tā ziemā. Kafiju katrā valstī dzer savādāk, katrai tautai ir arī savs kafijas pasniegšanas veids, tāpat arī garšas īpatnības atšķiras.

Laba kafija pelna, ka to izbauda un novērtē. To var panākt, pasniedzot...

Kafijas punšs svētku galdam

Kafijas punšs svētku galdam (2)

Sastāvdaļas
2 tasītes kafijas liķiera
6 tasītes auksta espresso vai stipras, melnas kafijas
1.5l kafijas krējuma ar zemu tauku saturu
Kā pagatavot?
Visas sastāvdaļas lejiet lielā traukā un putojiet, līdz iegūstat viendabīgu šķidrumu. Pirms pasniegšanas atdzesējiet.
Šo kafijas...

Sirsnīgā kafija

Sirsnīgā kafija (1)

Ar uzputotu pienu veidojiet sirds attēlu, kā redzams tālāk dotajās fotogrāfijās!






...

Kafija ar saulrietu

Kafija ar saulrietu (5)

1. solis: kafijas tasītē lejiet uzputotu pienu (kā redzams zemāk dotajos attēlos).


2. solis: virsū beriet kakao vai smalki rīvētu šokolādi (kā redzams attēlos).

3. solis: izmantojot tortes garnēšanai paredzēto šprici, ar biezu šokolādi uzzīmējiet pus apli (kā redzams...

Hibiska zieds tavā tasītē

Hibiska zieds tavā tasītē (6)

1. solis: kafijas tasītē lejiet uzputotu pienu un ar karotīti veidojiet rotājuma pamatu (kā redzams zemāk dotajos attēlos).

2. solis: izmantojot tortes garnēšanai paredzēto šprici, ar biezu šokolādi uzzīmējiet divus apļus (kā redzams attēlos).

3. solis: ar kociņu rūpīgi...

Kā izrotāt kafiju?

Kā izrotāt kafiju? (4)

1. solis: kafijas tasītē lejiet uzputotu pienu, kā redzams zemāk dotajos attēlos.

2. solis: ar kociņu veidojiet zīmējumu, kā redzams tālākos attēlos.
...

Kā pagatavot grieķu kafiju?

Kā pagatavot grieķu kafiju? (3)

1. solis: virs plīts riņķa uzlieciet kafijas kanniņu ar ūdeni un to uzvāriet.

2. solis: tad pēc vēlēšanās pievienojiet kafiju un cukuru.

3. solis: vāriet, līdz parādās putas.

4. solis: kafiju lejiet tasītē.

5. solis: pasniedziet un dzeriet lēniem malciņiem!
...

Translate

Šodien

2017. gada 28. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Lielākā daļa vīnu ar laiku nekļūst labāki

Pasākumi

LKC folkloras kopas„Dzīsme” jubilejas koncerts

1989. gadā kora mūzikas iedvesmotāja Terēzija Broka, tautasdziesmu mīlošus cilvēkus sapulcināja kopā un izveidoja kolektīvu “Dzīsme”. Folkloras kopas debija notika Latgales novada...