Vīnogu dzērieni

Vīnogu dzērieni

Vīnogu sula ar pienu

Nepieciešamās sastāvdaļas (1 porcijai)

2 – 3 ēdamkarotes vīnogu sula, ¾ glāzes auksts piens, ¼ glāzes atdzesēts vārīts ūdens, 1 ledus gabaliņš

Pagatavošana

Aukstā glāzē ielej atdzesētu pienu, vīnogu sulu, atdzesētu vārītu ūdeni un visu samaisa. Dzērienu pasniedz aukstu, liekot klāt ledu.

Vīnogu punšs

Nepieciešamās sastāvdaļas (6 porcijām)

1 glāze vīnogu sula, 1 citrons, ¼ glāze apelsīnu sula, ½ glāze cukurs, 1 glāze ūdens, 1 pudele minerālūdens, neliels vīnogu ķekars

Pagatavošana

No cukura un ūdens uzvāra sīrupu. Pēc tam ielej vīnogu sulu, izspiež citronu un ielej citronu sulu, pielej apelsīnu sulu un noliek uz 2 – 3 stundām.
Pirms pasniegšanas pielej minerālūdeni. Pirms punšu salej glāzēs, katrā glāzē ieliek pāris vīnogas.

Dzēriens „Oāze”

Nepieciešamās sastāvdaļas (1 porcijai)

2 tējkarotes vīnogu sula, ¾ glāze pasterizēts piens, 1 ½ tējk. cukurs, 50 g saldējums

Pagatavošana

Glāzē ielej vīnogu sulu, pienu, pieber cukuru, pieliek saldējumu un samaisa.
Dzērienu tūlīt pasniedz. To var sakult arī mikserī.

Atspirdzinošais kokteilis

Nepieciešamās sastāvdaļas (1 porcijai)

½ glāze vīnogu sula, ¼ glāze šampanietis, 1 ēd.k. ķiršu un plūmju kompots, 1 ledus gabaliņš

Pagatavošana

Augstā glāzē ielej vīnogu sulu, pieliek ķiršu un plūmju kompotu un izmaisa. Pēc tam ielej šampanieti un pieliek ledus gabaliņu.
Glāzē var ielikt arī 1 – 2 ķiršus vai plūmes. No ogām dzēriens iegūst smalkāku garšu un aromātu.

Kokteilis „Dienvidu veltes”

Nepieciešamās sastāvdaļas (1 porcijai)

2 tējkarotes vīnogu sula, 1 ēdamkarote apelsīnu sīrups, 2  tējkarotes citronu sula, 50 g piena saldējums, ½ glāze gāzēts minerālūdens

Pagatavošana

Mikserī ieliek saldējumu, ielej vīnogu un citronu sulu, apelsīnu sīrupu, gāzētu ūdeni un kuļ 1 – 2 minūtes, lai maisījumu labi saputotu.
Kokteili tūlīt pasniedz.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

Krāsojam Lieldienu olas!

Raksturīgākā Lieldienu tradīcija latviešiem un arī citām tautām ir olu krāsošana. Pagāniskajā tradīcijā ola ir saules atgriešanās un auglības simbols, bet kristiešiem ola simbolizē...