5 interesanti dzērieni no āboliem

5 interesanti dzērieni no āboliem

Ābolu sula ir viena no pasaulē populārākajām augļu sulām. Tas izskaidrojams gan ar tās plašo pieejamību, gan patīkamo sulas garšu. Tomēr šīs sulas lietošanai uzturā ir arī citas priekšrocības – tā satur daudz vērtīgu un veselībai nozīmīgu komponentu, tāpēc ābolu kokteiļi būs ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi – izmēģini!

Āboli ledū

Nepieciešamās sastāvdaļas

Piparmētras, ābolu sula, cukurs, ledus gabaliņi, ābols

Pagatavošana

Uzvāra piparmētru tēju, atdzesē un pielej tikpat daudz ābolu sulas, pieber cukuru. Lej glāzēs un pieliek ledus gabaliņus, dekorē ar ābola šķēlītēm.

Kokteilis „Vesels kā rutks”

Nepieciešamās sastāvdaļas

4 āboli, 4 apelsīni. 1 citrons

Pagatavošana

Augļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un blendē aptuveni divas minūtes. Lej glāzēs un tūlīt pasniedz.

Kokteilis „Daile”

Nepieciešamās sastāvdaļas

2 glāzes ābolu sula, 2 citronu sula, 2 ēd.k. medus

Pagatavošana

Samaisa visas sastāvdaļas, pilda glāzēs un pasniedz.

Ābolu un saldējuma dzēriens

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 glāze ābolu sula, 100 g augļu saldējums, ½ glāze ķiršu sula

Pagatavošana

Glāzēs ieliek pa saldējuma lodītei. Ābolu sulu samaisa ar ķiršu sulu un pārlej saldējumam. Nemaisa un tūlīt pasniedz.

Kokteilis „Ābolbumba”

Nepieciešamās sastāvdaļas

2 lieli āboli, 120 ml kalvadoss, 120 ml apelsīnu sula, 60 ml citronu sula, kanēlis

Pagatavošana

Āboliem izdobj vidu, katru atsevišķi ietin folijā un ieliek apmēram uz 10 minūtēm saldētavā. Pa to laiku izdobto mīkstumu sablendē biezenī (iepriekš izņem sēklas). Biezenim pielej kalvadosu, apelsīnu sulu, citronu sulu un visu samaisa. Ābolus izņem no folijas, iekšpusi izkaisa ar kanēli un iepilda sagatavoto dzērienu. Katrā ābolbumbā ieliek kokteiļa salmiņu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vaniļa, mokka kafija, šokolāde un kanēlis tiek uzskatīti par „smagiem” un nepiemērotiem vīna pavadoņiem, kaut arī to smarža un nianses piemīt dažādu vīnu aromātos

Pasākumi

Andrea Bočelli piedāvā jaunu albumu

Atzīmējot savu piecdesmit gadu jubileju, populārais itāļu tenors Andrea Bočelli šonedēļ izdevis savu jaunāko albumu “Incanto”....