Pārējie dzērieni

Kādu alu izvēlēties

Kādu alu izvēlēties (2)

Šodien pasaulē sastopamas teju 20 000 dažādas alus šķirnes. Tās teorētiski var atšķirt pēc krāsas, dzidruma, aromāta, garšas, stipruma, taču alus izzināšana ir vesela zinātne. Un kā gan citādi - tas ir viens no senākajiem cilvēces gatavotajiem dzērieniem. Pirmo reizi alus...

Piena un sulas dzērieni

Piena un sulas dzērieni (3)


Piena un sulu dzērieni ir ļoti barojoši, tie satur daudz vērtīga: olbaltumvielas, taukus, minerālvielas, kā nav dzērienos, pagatavotos tikai no sulām. Tos izmanto bērnu dziedniecībai, bet ir ieteicami arī pieaugušajiem.
Dzērienu pagatavošanai var izmantot visus piena paveidus un...

Sulu dzērieni ar olu

Sulu dzērieni ar olu (13)

Ja sulu dzērieniem pievieno olu, tā padara maigāku sulas garšu un bagātina dzērienu ar olbaltumvielām, minerālvielām un taukiem. Tādēļ šādi dzērieni sevišķi ieteicami cilvēkiem, kas pēc slimības ir novājināti un kam jāuzbarojas. Ja dzērienam pieliek veselu olu, tā rūpīgi...

15 lieliski tomātu dzērieni

15 lieliski tomātu dzērieni (6)


Tomāti ir ļoti vērtīgi dārzeņi. 200 g svaigu tomātu nodrošina cilvēka organismam nepieciešamo C vitamīna dienas devu, 100 g - karotīna devu (A provitamīnu). Tomātos sastopami arī daudzi D grupas vitamīni. Tomātos ir kalcijs, magnijs, mangāns, dzelzs, kobalts, molibdēns, cinks,...

Dzērveņu dzērieni

Dzērveņu dzērieni (1)

Jau labu laiku ir zināmas dažādas labas īpašības, kuras piemīt mūsu pašu Latvijas purvos augošajām dzērvenēm – tās lieti noder urīnceļu slimību profilaksei un ārstēšanai, pateicoties augstajam C vitamīna saturam, bieži tiek lietotas arī pie saaukstēšanās slimībām, lai...

Ananāsu dzērieni

Ananāsu dzērieni (2)


Ananāss satur daudz C vitamīna, kas uzlabo koncentrēšanās spējas un stiprina imunitāti. Ananāsu īpaši iesaka lietot uzturā radošo profesiju pārstāvjiem – tiem, kuriem ikdienā svarīgi saglabāt atmiņā apjomīgus tekstus vai lielu daudzumu nošu zīmju. Turklāt atšķirībā no...

Melleņu dzērieni

Melleņu dzērieni (2)

Mellenes satur vienu no ogās visretāk sastopamajām organiskajām skābēm – dzintarskābi, kam ir svarīga loma procesos, kuri nodrošina asinsvadu sieniņu elastību. Ogas satur daudz A vitamīnu – karotīnu, kas uzlabo redzes funkcijas, tāpēc mellenes uzskata par vienu no labākajiem...

Rabarberu dzērieni

Rabarberu dzērieni (1)


Rabarberi satur daudz C, P, PP vitamīnu. Rabarberus nevajadzētu ēst regulāri katru dienu, jo rabarberos esošā oksālskābe veido nešķīstošus savienojumus ar organismā esošo kalciju. Rabarberos - īpaši pēc Jāņiem - veidojas visai liels skābeņskābes daudzums, tāpēc ar...

Upeņu un jāņogu dzērieni

Upeņu un jāņogu dzērieni (1)

Visiem labi zināms, ka upeņu sula, sīrups vai ievārījums, pievienots pie tējas, palīdz izārstēties no saaukstēšanās, paaugstina organisma pretošanās spēju slimībām un uzlabo arī ēstgribu. Taču šo ogu iedarbības spektrs ir daudz plašāks. Tās nomierinoši iedarbojas uz nervu...

Dzer ar mēru

Dzer ar mēru

Ja šampanieša malks tev svinībās ir kļuvis par ikdienas nepieciešamību, tad, iespējams, ir pienācis laiks mainīt alkohola lietošanas paradumus. Lai neiekļūtu situācijā, kad pati alkohola dēļ vairs nespēj kontrolēt sevi un savu uzvedību, un nākamajā rītā pēc ballītes...

Apelsīnu dzērieni

Apelsīnu dzērieni

Apelsīni ir vērtīgs C vitamīna avots. Tie labvēlīgi ietekmē gremošanu, mazina pūšanas procesu zarnās. Apelsīnu šķiedrvielas un pektīnvielas veicina holesterīna un kaitīgu vielmaiņas pārpalikumu izdalīšanos no organisma, kas sevišķi svarīgi vecākiem cilvēkiem aterosklerozes...

Tējas sēne

Tējas sēne (26)

Tējas sēnes dzimtene ir Ceilona, no turienes kultūra izplatījusies Indijā, pēc tam Ķīnā, Mandžūrijā un Austrumsibīrijā. Krievijā tējas sēne nokļuva 20.gs. sākumā pēc krievu-japāņu kara un no turienes turpināja savu uzvaras gājienu pa visu Eiropu. Tējas sēnes šķidrums...

Indijas jūras rīsa sēne

Indijas jūras rīsa sēne (88)


Dzēriens no šī brīnumainā „rīsa” ir pazīstams jau ļoti sen, kopš kristietības ēras sākuma. To ir viegli kopt, turklāt dzēriens garšo līdzīgi raudzētai bērzu sulai. Indijas rīsa sēnes uzlējumu var lietot ikviens, jebkurā vecumā un praktiski pie jebkuras diētas. Kā...

Kā dzert rumu

Kā dzert rumu (1)

Rums ir bāra obligāts atribūts, kuru izmanto daudzos pasaules labākajos kokteiļos. Rumu vislabāk ir pasniegt glāzēs „old-fashioned” ar biezām sieniņām un vēl biezāku apakšdaļu, pie tam tas obligāti jāpasniedz ar ledu. Tāpat var pievienot gabaliņu citrona.

Rumu var jaukt ar...

Kā pareizi dzert degvīnu

Kā pareizi dzert degvīnu

Pirmkārt, ir nepieciešams labs iemesls. Bez iemesla dzert degvīnu ir nepareizi. Bet no otras puses, iemeslu vienmēr var atrast, piemēram, satiekot senus draugus, vai arī jaunus. Bet no tā izriet, ka par to ir jāiedzer...

Otrkārt, jābūt labai kompānijai. Svešu cilvēku kompānijā tev...

Dzeram Sake!

Dzeram Sake!

Sake dzeršanas kultūrā pastāv daži svarīgi noteikumi. Sake uzglabā mazos keramikas traukos „tokkuri” un dzerot tos pilda mazās tasītēs „čako”, kuru tiplums ir 2-3 malki. Japānā ir pieņemts, ka Sake tasēs pilda pirms katra tosta, bet piepildīt tasi pašam skaitās slikts...

Piena sēne - medicīnas brīnums no Tibetas

Piena sēne - medicīnas brīnums no Tibetas (1979)


Piena sēne ir balti bumbiņveida graudiņi. Sākuma stadijā to diametrs ir 5-6mm, vēlāk pieaug līdz pat 40mm diametrā (pirms sadalīšanš). Šos graudiņus regulāri aplejot ar pienu, rodas kefīram līdzīgs dzēriens. Piena sēnes kultivēšanā piedalījušās Tibetas tautas, un ilgu...

Alus izmantošana slimību ārstēšanā - interesanti fakti

Alus izmantošana slimību ārstēšanā - interesanti fakti (6)

No tiem laikiem, kad cilvēki sāka gatavot alu, viņi tanī atrada arvien jaunas ārstējošas īpašības. Sākot ar seno Sumeriānu cilti, ārsti izrakstīja mutes skalošanai, iekšķīgai lietošanai un zobu sāpju ārstēšanai siltu alu. Viduslaikos alu nozīmēja nierakmeņu izdzīšanai un...

Ķiršu dzērieni

Ķiršu dzērieni


Par ķiršu dzimteni uzskata Kaukāza un Krima Melnās jūras piekrasti, no kurienes tie nokļuva Romā un izplatījās visā Eiropā. Jau 3.gadsimtā p.m.ē. ārsts Sifiniuss piemin ķiršus (saldos ķiršus) kā vērtīgu ārstniecisku produktu.
Sarkaniem vai tumši sarkaniem parasto ķiršu...

Citronu dzērieni

Citronu dzērieni


Citroni ir bagāti ar C, P, PP vitamīniem. Tajos ir daudz kālija sāļu un vara. Lai saglabātu citrona vērtīgās īpašības, tos uzturā ieteicams lietot nekarsētus. Izmantojams ir gan augļa mīkstums, gan sula, gan miziņa.

Citronu sula ar medu

Nepieciešamās sastāvdaļas ( 1...

Translate

Šodien

2017. gada 24. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Daudzi dārzeņi un praktiski visas augļu sulas satur vismaz nelielu alkohola daudzumu

Pasākumi

FONTAINE FESTIVAL LIEPĀJĀ

FONTAINE FESTIVAL

„Flashlight” fināls

Habemus

The Hobos

Mavourneen(rock – Dānija)

Frank Zappa Project

Kuchenbeat

+ Prison Bar striptease, Ap Art filmu telts un daudz kas...