Šonedēļ Vīnziņu čempionātā noteiks labāko Baltijas vīnzini

Šonedēļ Vīnziņu čempionātā noteiks labāko Baltijas vīnzini

Šonedēļ, 24.-25.oktobrī, Viļņā norisināsies trešais Baltijas valstu vīnziņu - sommeljeru čempionāts “Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2008”, kurā tiks nosaukts šī gada labākais Baltijas vīnzinis. Labāko Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vīnziņu prasmes vērtēs starptautiska žūrija Gaja Bonefoita (Guy Bonnefoit) vadībā, kas ir atzīts vācu gastronomijas un vīnu eksperts, grāmatu par vīna kultūru autors.

Latvijas pretendenti labākā Baltijas sommeljera godam ir Raimonds Tomsons un Kaspars Vēzītis no restorāna “Vincents”, kā arī Jānis Kaļķis no  restorāna “Jūrmala SPA hotel”. Jāatzīmē, ka pagājušā gada “Vana Tallin” vīnziņu čempionātā pirmo un otro vietu ieguva tieši Latvijas vīnziņi – Raimonds Tomsons un Jānis Kaļķis.

Baltijas labākā vīnziņa titula kandidātiem būs jāapliecina gan savas teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas. Konkursa finālā, kas notiks šo sestdien, četri labākie kandidāti no Baltijas sacentīsies 6 kategorijās –

“aklajā” degustācijā, kurā būs jānosaka sauso sarkanvīnu, sauso baltvīnu, saldo baltvīnu, dzirkstošo vīnu un piecus stipros alkoholiskos dzērienus;

Pretendenti sacentīsies arī dzērienu ieliešanas mākslā, dzirkstošā vīna pasniegšanā, vīnu aprakstos, vīnu piedāvājumu veidošanā piecu ēdienu vakariņām, kā arī cigāru sagatavošanā un pasniegšanā.

“Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2008” atklāšanā šo piektdien, 24.oktobrī, dalībniekiem būs jāatbild uz 54 testa jautājumiem, “aklajā” degustācijā jānosaka divas vīnu šķirnes un jāsacenšas dzērienu dekantēšanā. Četri labākie kandidāti tiks izvirzīti finālam, kas notiks sestdien.

Turam īkšķus par mūsējiem!!!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Balto vīnu stundu pirms pasniegšanas būtu jāpatur ledusskapī vai 20 minūtes pirms pasniegšanas – ledū. Sarkanie vīni būtu jāpasniedz aptuveni 18 grādu temperatūrā

Pasākumi

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Garīgās Mūzikas festivāla koncertiem

Ir uzsākta biļešu tirdzniecība uz Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncertiem. Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā...